© 2011 Ветеринарен Кабинет д-р Ирена Андонова | Всички права зазпазени Designed by K-Prim Design Studio

БГ-ВЕТ” работи от 2011 г. като амбулатория и от 2015 г. като клиника. Ние вярваме, че в основата на качественото ветеринарномедицинско обслужване стои любовта към животните. Богатият ни клиничен опит с домашни и бездомни животни ни позволява да откриваме правилното решение, свързано с лечението и профилактиката на Вашия домашен любимец. При нужда, работим с тясно специализирани хирурзи, ортопеди и офталмолози и модерно оборудвани ветеринарни клиники. Голяма част от нашата практика е свързана със спасяването и лекуването на бездомни животни. Често пъти, обаче, покриването на разходите по грижите и лечението им е непосилно за нас. Понякога те се нуждаят от оперативно лечение, продължителна терапия и много, много обгрижване. За задоволяването на техните нужди, можете да ни помогнете по следния начин:

- С дарение на хубава храна, която е особено важна за тяхното правилно възстановяване. Можете и лично да посетите нашите спасени животинки на адреса на клиниката или да дарите храна и аксесоари за тях на този линк: https://zoomagazin.eu/bg/priut-za-jivotni/bg-vet-22729;
- Като станете виртуален осиновител на някое от нашите животинки. Можете да посетите клиниката и да научите повече за историята на всяко от тях;
- Като станете приемен дом на коте или куче за определен период от време, съобразен с Вашите възможности и време;

Нашият екип:


Д-р Андонова е родена на 15.04.1979 г., в гр. София. Завършва ветеринарна медицина през 2004 г. в Лесотехнически университет гр. София. По време на следването си д-р Андонова стажува ( 1999 - 2004 г.) в клиниката към Катедра "Хирургия, Анестезиология, Радиологя и Физиотерапия" на Факултета по Ветеринарна Медицина към ЛТУ – София,  респ. в НЕМСКИ КАСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР към факултета. Също така участва като част от екипа на ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ в редица техни изяви:

2000 г. - Акция по кастрация и връщане по места на бездомни и дворни кучета в гр. Пазарджик

2000 г. - Участие в откривнето от ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ на "Парк за реадаптация на танцуващи мечки" край гр. Белица

2001 г. - Посещение на ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ - Румъния в гр. Букурещ с цел обмяна на опит по проблема с бездомните кучета

През 2002 г. д-р Андонова стажува във Ветеринрна клиника "АМИ-ВЕТ" София

От 2004 г. до 2010 г. работи като ветеринарен лекар във Ветеринарна клиника "Св. Георги" - София

Междувременно д-р Андонова остава вярна на бездомните си приятели и през 2007 г. става официален ветеринарен лекар на ЗООЕКСПО-1 - първото по рода си благотворително зооекспо на бездомни кучета и котки с цел осиновяване, последвано от ЗООЕКСПО-2 по-късно същата година. Кампанията Зооекспо "Приятелството няма порода" се проведе по инициатива на  Столична община, Сдружение "На ТИ с Природата", "Германо-българска помощ за животните", сайтът "ДОГ.БГ", Фондация "АФА", Сдружение "ДАРА" и много други.

От Април 2011 г. – Участие в акция на ФОНДАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ по кастрация на бездомни котки в гр. София.
15.05.2011 г. Участие в кампанията "И с моето куче в Европа" - информационен ден за регистрация на домашни кучета по инициатива на Сдружение "На ТИ с Природата" в сътрудничество със Столична Община и Tierhilfe-Suden e.V.

Щастлива е, защото успява да осъществи детската си мечта да стане лекар и да помага на животните.

Домашният и любимец е 6-годишна котка.

Професионална насоченост: хирургия на меки тъкани, радиология, физиотерапия, рехабилитация на животни, спешна помощ.


Д-р Велислава Спасова е родена 28.01.1979 г., в гр. София.
Завършва ветеринарна медицина през 2003 г. в Лесотехнически университет гр. София. По време на следването си стажува в клиниката на д-р Кънев, където натрупва богат клиничен опит. От 2003 г. работи като практикуващ ветеринарен лекар. През 2011 г. се включва в екипа на клиника БГ-ВЕТ. Интересите й са в областта на вътрешните и заразни болести, хранене и отглеждане на кучето. Специални познания и компетенции има относно екстериора, отглеждането и породните заболявания на породите – английски бултериер, американски стафордшир териер, средноазиатска овчарка и др . Oт 2012г. членува в клуб Английски бултериер и се занимава с развъждане на стандартен бултериер. Стопанин е на мъжко и женско куче от тази порода и една осиновена улична превъзходна котка – Гарфиелда. Има две дъщери, които много обичат да спасяват котенца от улицата.